Google on hyödyntänyt tekoälyä Google Workspacessa jo useiden vuosien ajan. Ensimmäiset tekoälyominaisuudet, kuten Smart Compose ja älykkäät vastaukset, otettiin Google Workspacessa käyttöön vuonna 2019. Sittemmin Google on lisännyt Workspaceen useita muita tekoälyominaisuuksia, kuten esimerkiksi Docsin puhekirjoituksen ja kalenterin kokousavustajan. Tekoäly tehostaa ja helpottaa työskentelyä monin tavoin, ja se on integroitu saumattomasti osaksi Workspace-sovelluksia.

Gemini for Google Workspace – entistä tehokkaammat generatiiviset tekoälyominaisuudet

Tänä päivänä Google kutsuu kaikkea tekoälyään Geminiksi. Yksi merkittävimpiä tekoälyominaisuuksia on Google Workspaceen lisätty Gemini for Google Workspace. Gemini for Google Workspace on lisäosa, jonka avulla on mahdollista saada käyttöönsä entistä tehokkaammat generatiiviset tekoälyominaisuudet Google Workspacessa. 

Gemini for Google Workspacen avulla voit käyttää tekoälyavusteisia toimintoja mm. sähköpostien laatimiseen ja asiakirjojen tarkistamiseen. Jotta voit käyttää Gemini for Google Workspacea, sinulla tulee olla Google Workspace -lisenssi, joko Gemini Business tai Gemini Enterprise -versioon.

Alta löydät listauksen Gemini for Google Workspacen tärkeimmistä ominaisuuksista. Ota selvää, miten sinäkin voit hyödyntää niitä tuottavuuden ja tehokkuuden parantamiseen. Huomioithan, että osa ominaisuuksista toimii toistaiseksi vielä vain englanniksi.

Gemini for Google Workspace ominaisuudet

  • Voit valjastaa Geminin kirjoittamaan sähköpostiluonnokset Gmailissa, käyttäen Auta minua kirjoittamaan -toimintoa.
  • Geminin Auta minua kirjoittamaan -ominaisuus löytyy tottakai myös Google Docsista! Lisäksi Gemini on apunasi Docsin oikeinkirjoituksessa.
  • Google Sheetsissä Gemini helpottaa manuaalisia toimia Paranneltu älykäs täyttö -ominaisuuden avulla. Se havaitsee automaattisesti epätäydellisten sarakeparien väliset suhteet ja käyttää tekoälyä myös jäljellä olevien arvojen ennustamiseen. Gemini voi myös auttaa taulukoiden järjestelyssä Auta minua järjestelemään -toiminnon avulla.
  • Slidesissa Gemini auttaa sinua luomaan kuvia esitykseesi tekoälyn avulla. Se voi tottakai olla apuna myös tekstin muotoilussa tai tiivistämisessä.
  • Google Meetissä Gemini for Workspace on apuna kokouksesi taustakuvan generoinnissa, sekä äänen, valon ja kuvan parantamisessa.

Tekoälyn avulla Google Workspace on entistä helppokäyttöisempi ja tehokkaampi. Se auttaa käyttäjiä kirjoittamaan nopeammin, löytämään tietoa helpommin, generoimaan kuvia ja automatisoimaan rutiininomaisia tehtäviä. Tekoälyn ansiosta Google Workspacesta on tullut vieläkin parempi työkalupakki, joka auttaa ihmisiä työskentelemään tuottavammin ja yhteistyössä.

Kokeile Geminin tehoa itse!

Gemini for Google Workspace tekee tekoälystä entistä helpommin lähestyttävän ja käytettävän. Kokeile Geminin tehoa itse ja huomaa, kuinka se voi tehostaa työskentelyäsi! Lue Geministä lisää täältä ja tutustu ominaisuuksiin kaikessa rauhassa, Gemini Business ja Gemini Enterprise -palvelujen ensimmäinen kuukausi on veloitukseton

Etkö vielä ole Google Workspace käyttäjä?
Hanki Google Workspace -lisenssisi täältä!