Tiedonhallinta ja sisällöntuotanto keskittyvät yhä enemmän digitaalisiin ratkaisuihin. Overdrive -palvelu on yksi palveluista, jotka tarjoavat innovatiivisia ratkaisuja, sillä se siirtää Google Drive -sisällön sujuvasti verkkosivustoihin. Tämä integraatio on erityisen hyödyllinen yrityksille ja muille organisaatioille, jotka käyttävät Google Workspacea.

Mikä on Overdrive?

Overdrive on palvelu, joka muuttaa Google Driven tiedostot automaattisesti verkkosivujen sisällöksi. Tämä mahdollistaa organisaatioille keinon hyödyntää Google Driven laajaa sisältövalikoimaa — dokumentteja, taulukoita ja muita tiedostoja — luodakseen dynaamisia ja interaktiivisia verkkosivuja. Overdrive on suunniteltu helpottamaan verkkosivujen luontia ja ylläpitoa, tarjoten samalla monipuolisia toimintoja, jotka vastaavat erilaisiin tarpeisiin.

Käyttö on tehokasta ja yksinkertaista 

Overdriven käyttöönotto on yksinkertaista: valitse vain Google Drivessa oleva sisältö,  jonka haluat julkaista verkossa. Palvelu luo automaattisesti verkkosivuston rakenteen, navigoinnin ja sivut. 

Overdrive säästää näin aikaa ja vaivaa verrattuna perinteisiin verkkosivuratkaisuihin. Lisäksi se tarjoaa myös joustavuutta sisällön päivittämisen suhteen. Muutokset voi tehdä Google Driven tiedostoihin, ja muutokset päivittyvät reaaliaikaisesti verkkosivuille. 

Monipuolisia käyttökohteita 

Overdrive tarjoaa ratkaisuja monenlaisiin tarpeisiin. Yritykset voivat luoda omia intranet-sivustoja ja projektityötiloja. Koulutussektorilla palvelua voidaan hyödyntää opetussisältöjen, oppimateriaalien ja opiskelijaportaalien luomiseen. 

Overdrive ei toki rajoitu vain intranet-sisältöön, vaan sen avulla on mahdollista luoda muun muassa wiki-sivustoja sekä monia muita räätälöityjä ratkaisuja. Erona Google Sitesiin on se, että Overdrivella voi tehdä esimerkiksi extranetin, johon kirjautumiseksi ei tarvita Google-tunnusta. Siksi Overdrive sopii mainiosti Microsoft-ympäristössä toimiville. 

Overdriven tuomat käytännön hyödyt

Overdriven käyttö tuo monia etuja. Se säästää aikaa ja resursseja, sillä perinteiset verkkosivuston rakennusprosessit voivat olla aikaa vieviä ja teknisesti vaativia. Lisäksi se tarjoaa helpon tavan pitää sisällön ajan tasalla ja helpottaa yhteistyötä tiimien välillä.

Overdrive myös parantaa käyttökokemusta, sillä se mahdollistaa tietojen joustavan jakamisen ja katselun.

Yleisimpiä kysymyksiä Overdrivesta

Emme tällä hetkellä käytä Google Drivea. Voimmeko silti käyttää Overdrivea?

Kyllä voitte. Yleensä yrityskäytössä domain-käyttäjillä on oltava pääsy Google Driveen, ja tämä on saatavilla Google Workspace (aiemmin G Suite) -tilauksen kautta.

Miten Overdrive eroaa Google Sitesista?


Overdrive on paljon tehokkaampi kuin Sites ja tarjoaa erinomaisen kokemuksen käyttäjille ja ylläpitäjille. Keskeiset edut ja erot ovat:

  • automaattinen työtilan tai verkkosivuston luominen valitusta sisällöstä Drivessa
  • sisällön ja sivuston navigoinnin automaattinen päivitys
  • valtuutetut käyttäjät voivat muokata Google-dokumentteja Overdriven sisällä
  • edistyneet sivun upotusvalinnat
  • responsiivinen malli eri näyttökokoihin
  • joustavat suunnitteluvaihtoehdot
  • Gmail-integraatio
  • mukauttaminen ja räätälöidyt vaihtoehdot

Minkälaista turvallisuutta Overdrive tarjoaa sivustoille? 

Overdrivessa on sisäänrakennettu turvallisuus Googlen kautta, ja tämä ohjaa kirjautumisia Overdrive-sivustoillesi sekä pääsyä sivuille ja tiedostoihin. Voit vahvistaa Google-tilisi turvallisuutta käyttämällä 2-vaiheista vahvistusta. 

Tukevatko Overdrive-sivustot Google Analyticsia?

Kyllä, Google Analyticsin seurantakoodin lisääminen sivustolle mahdollistaa sivuston liikenteen seurannan.

Onko Overdrive-sivusto ”responsiivinen”? Voiko Overdrive-sivustoa käyttää älypuhelimella ja tabletilla?

Kyllä, Overdrive-sivustot ovat mobiiliresponsiivisia, joten sivut mukautuvat eri näyttökokoihin ja laitteisiin, kuten puhelimiin ja tabletteihin.

Yhteenveto

Overdriven ja Google Driven integraatio on tehokas työkalu, joka mahdollistaa dynaamisten ja interaktiivisten verkkosivujen luomisen suoraan Google Driven sisällöstä. Se on erityisen hyödyllinen työkalu yrityksille ja koulutusorganisaatioille, jotka etsivät tehokkaita ja helppokäyttöisiä ratkaisuja sisällönhallintaan ja viestintään. Tämä innovatiivinen yhdistelmä tarjoaa uuden tavan käyttää ja jakaa tietoa.

Overdriven käyttö tuo monia etuja. Se säästää aikaa ja resursseja, sillä perinteiset verkkosivuston rakennusprosessit voivat olla aikaa vieviä ja teknisesti vaativia. Lisäksi se tarjoaa helpon tavan pitää sisältö ajan tasalla ja helpottaa yhteistyötä tiimien välillä.

Overdrive myös parantaa käyttökokemusta, sillä se mahdollistaa tietojen joustavan jakamisen ja katselun.

Haluatko kuulla lisää Overdrivesta tai apua teille sopivan ratkaisun suunnitteluun? Ota yhteyttä.