Google Workspacen ohjelmat ovat saaneet sekä vuoden 2023 lopussa että 2024 alussa päivityksiä, jotka tehostavat käyttäjien viestintää ja työskentelyä. Näiden päivitysten myötä Google Workspace tarjoaa käyttäjilleen entistä paremman työskentelykokemuksen.

Miten tehostat omaa työskentelyäsi Google Workspacessa? Lue ja ota selvää!

 

Uudet Google Workspace ominaisuudet – 2023

Google Chat

Google Chatissa otettiin vuoden 2023 lopussa käyttöön uusi mykistys-vaihtoehto, joka auttaa sinua priorisoimaan ja hallitsemaan keskustelujasi. 

Mykistetyt keskustelut eivät lähetä push-ilmoituksia, eivätkä näy kotisivulla ja ne myös siirretään automaattisesti kunkin keskusteluosion alareunaan. Ilmoitusmerkit näkyvät edelleen mykistetyissä keskusteluissa, kun sinulle tai kaikille keskusteluun osallistuville tulee uusia @-mainintoja.

Tämä päivitys onkin erityisen hyödyllinen niille, jotka tuntevat hukkuvansa lukuisiin keskusteluihin, sillä tämän ominaisuuden avulla on mahdollisuus sulkea ylimääräinen pois näköpiiristä ja keskittyä paremmin esimerkiksi työntekoon. 

 

Smart Compose – Google Sheets, Slides & Docs

Google Workspace -käyttäjät ovat jo vuosien ajan kirjoittaneet sisältöä ja vastanneet kommentteihin nopeammin ja helpommin Google Docsissa, Slidesissa, Sheetsissä ja Drawingsissa Smart Composen avulla. Joulukuussa 2023 Google ilmoitti uudesta ominaisuudesta, joka laajentaa Smart Composen tehoa ja auttaa sinua ratkaisemaan yksinkertaisia matemaattisia yhtälöitä. 

Kun kirjoitat asiakirjaan, esitykseen, taulukkokommentteihin tai piirustukseen matemaattisen yhtälön, joka päättyy ”=”, ratkaisut näkyvät harmaina tekstiehdotuksina. Tämä uusi saumaton matemaattinen kokemus lisää tuottavuutta ja tarkkuutta, kun ratkaiset matemaattisia yhtälöitä koko Workspacessa.

Ominaisuus on saatavilla vain Google Workspace Business Starter -versiossa ja siitä ylöspäin.

 

Uudet Google Workspace ominaisuudet – 2024 

Google Chat

Google Chattiin on tullut ominaisuus, jonka avulla voit merkitä tähdellä mitä tahansa viestejä Chatissa, aivan kuten Gmailissa. Tähdellä merkityt viestit on helppo löytää navigointipaneelin tähti-pikakuvakkeen avulla. Tämä ominaisuus on hyödyllinen, kun haluat palata viestiin myöhemmin tai merkata sen tärkeäksi.

Voit merkitä viestin tähdellä viemällä hiiren kursorin viestin yläpuolelle ja napsauttamalla tähti-kuvaketta tai napsauttamalla kolmen pisteen valikosta tähti-vaihtoehdon näkyviin. Jos haluat poistaa tähden, se onnistuu alkuperäisen viestin kautta. Viestien tähdittäminen ei kuitenkaan ole mahdollista nykyisissä tiloissa, jotka on järjestetty keskustelun aiheen mukaan (perinteiset viestiketjut).

Tämä ominaisuus saapuu myös mobiiliin vuoden 2024 aikana.

 

Google Docs 

Google Docsiin on lisätty ominaisuus, joka lisää tuottavuutta ja säästää aikaa tuomalla älykkäitä ominaisuuksia työntekoon.

Lisäksi käyttöön otettiin hiljattain painikerivi, joka löytyy uusien Google-dokumenttien yläreunassa. Google on lisännyt tämän painikerivin kautta tapoja löytää ja lisätä sisältöä nopeasti suoraan asiakirjaan, kun @-valikko avataan uudella tavalla. 

Kun siis siirryt tyhjälle riville asiakirjassasi, näet ”@”-painikkeen, jonka kautta tiedostoon on mahdollisuus valita, etsiä ja lisätä älykkäitä pelimerkkejä, kuten henkilöitä, päivämääriä, ajastimia tai tiedostoja, rakennuspalikoita, kalenteritapahtumia, ryhmiä ja paljon muuta.

 

Google Meet

Tammikuun 2024 alussa Google julkisti salatut 1:1-videopuhelut kaikkien käyttöön. Voit nyt soittaa organisaatiosi muille käyttäjille Meet-mobiilisovelluksen avulla. Aiemmin oli mahdollista luoda kokouslinkki vain etukäteen, jonka pystyi jakamaan kalenterikutsussa, chatissa tai sähköpostissa. Nyt Meet-puheluita on mahdollista soittaa mobiilisovelluksella suoraan kollegallesi, soittamalla hänen mobiililaitteeseensa.

Puhelun aikana on mahdollista käyttää myös uusimpia Meet-ominaisuuksia, kuten kokouksen sisäistä keskustelua, virtuaalitaustoja ja visuaalisia tehosteita, suljettuja live-tekstejä, sekä paljon muuta Workspace-versiostasi riippuen.

 

Haluaisitko valjastaa Google Workspacen käyttöösi? Ota meihin yhteyttä!

Me Goodilla pyrimme päivittämään Google Workspacen uusimpia ominaisuuksia tietoosi mahdollisimman usein. Olemme valmiita auttamaan sinua kaikissa Google Workspaceen liittyvissä asioissa. 

Pidämme myös Google Workspace koulutuksia, joiden sisältö on mahdollista räätälöidä omien tarpeidesi mukaan. Lisäksi löydät meidät YouTubesta, jonne päivitämme tutoriaaleja erilaisista Google Workspace toiminnallisuuksista.

Otathan epäröimättä meihin yhteyttä!