Joko olet kuullut, että Google Kalenteri toimii myös ajanvarauskalenterina? 

Uusi ominaisuus julkaistiin helmikuussa 2023. Google Kalenteriin voi nyt luoda henkilökohtaisen varauskalenterin, jonka luoman yksilöllisen jaettavan URL-linkin kautta pääsee kuka tahansa varaamaan aikaa kalenteristasi. 

Jaa saatavuutesi ajanvarauskalenterin avulla

Ajanvaraustyökalu on ominaisuus, jonka avulla ihmiset voivat jakaa saatavuutensa varaussivun kautta. Kollegat, ulkoiset sidosryhmät, asiakkaat ja kumppanit voivat käyttää ominaisuutta tapaamisten sopimiseen.  Voit määritellä suoraan jokaisen varauksen keston, jotta varaukset eivät mene ristiin.

Tämä päivitys ehkäisee aikatauluristiriitoja tarkistamalla saatavuutesi useista kalentereista, jolloin muut voivat määrittää aikatauluusi parhaiten sopivat tapaamisajat.

Googlen ajanvarauskalenteri tuo mukanaan myös säästöä, sillä et tarvitse enää ulkopuolista ajanvarauskalenteria, vaan kaikki hoituu Google Workspacen sisällä.

Mitä muutoksia ajanvarauskalenteriin on tullut?

Oman ammattimaisen varaussivun käyttäminen

Varaussivu näyttää ammattimaiselta. Voit jakaa linkin varaussivuusi esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, jolloin kuka tahansa voi varata tapaamisen ja hänellä on pääsy varaussivulle joko linkin kautta tai sivuille upotetun kalenterin kautta. Varaussivu päivittyy automaattisesti siten, etteivät kalenterisi tapahtumat mene päällekkäin.

Käyttäjällä voi olla useita omia kalentereita, joista voi valita, mitä käyttää ajanvarauskalenterin näkymään. Ajanvaraussivusi näyttää sinut poissaolevana, kun olet varattu valitsemiesi kalenterien perusteella. 

Sähköposti-ilmoitukset

Kun joku varaa ajan kalenteristasi, saat varausvahvistuksen ja ilmoitussähköposteja varauksesta. Myös varaajan on mahdollista saada automaattinen sähköpostimuistutus.

Mahdollisuudet valita erilaisia tapaamistyyppejä 

On myös mahdollista valita, tapaatko ajanvaraajan kasvotusten, puhelimessa vai Google Meetin kautta. Jos valittuna on Google Meet, tapaamisiin lisätään automaattisesti Google Meet-linkki.

Muokkaa tavoitettavuutesi

Voit määrittää, miten aikaisin tai myöhään varaajat voivat saada kanssasi tapaamisen. Lisäksi voit asettaa tapaamisille päiväkohtaisen enimmäisrajan ja muokata tapaamisikkunaa.

Tapaamisten väliin on mahdollista määrittää omavalintainen “taukoaika”. Lisäksi varaajilta on mahdollisuus kerätä lisätietoja varauslomakkeen kautta.

Saatavuus

Googlen ajanvarauskalenteriominaisuus ei ole saatavilla käyttäjille, joilla on henkilökohtainen Google-tili, mutta kaikille seuraaville asiakkaille on:

Google Workspace Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Education Plus, Teaching and Learning Upgrade ja Nonprofits -asiakkaat voivat käyttää Google Workspace Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Education Plus, Teaching and Learning Upgrade ja Nonprofits.

Ei saatavilla Google Workspace Essentials, Business Starter, Enterprise Essentials, Frontline sekä vanhoille G Suite Basic ja Business -asiakkaille.

Haluaisitko sinä tehostaa liiketoimintaasi Google-ajanvarauskalenterin ja Google Workspacen avulla?

Google Workspace kehittyy kovaa vauhtia ja me Goodilla seuraamme kehitystä päivittäin asiakkaidemme puolesta. Tavoitteenamme on, että asiakkaamme saavat Google Workspacen -ratkaisuista kaikki hyödyt irti heidän liiketoiminnassaan.

Palveluistamme löytyy mm. myös etätuki Google Workspacen & Chromebookin -käyttäjille, sekä lisäksi pidämme koulutuksia, jotka räätälöimme aina juuri sinun liiketoimintasi tarpeita palveleviksi kokonaisuuksiksi.

Jos koet, että voisimme olla apuna kouluttamalla, konsultoimalla tai hallinnoimalla puolestasi tai tukenasi Google Workspacea, otathan rohkeasti meihin yhteyttä!